Gratis verzending vanaf €50,- | *Met uitzondering van Diepvries
Go to wishlist Wishlist

Shopping cart

Your cart is currently empty

Frozen Treats met Kurkuma, Spirulina en Kefir

 • Posted on
 • By Merel van der Velde, FitHound
 • 2
Frozen Treats met Kurkuma, Spirulina en Kefir

Wil jij ook heerlijke én gezonde Frozen Treats maken voor jouw hond, maar heb je inspiratie nodig voor recepten? In onze blog omschrijven wij verschillende recepten die je kan uitproberen om jouw hond te verwennen!

Frozen Treats

Zelfgemaakte & gezonde honden-snacks

Tegenwoordig zie je ze veel verschijnen op Sociale Media: De zelfgemaakte Frozen Treats voor honden. Deze snacks zijn niet alleen leuk om zelf te maken; ook kan dit een goede toevoeging zijn voor het dieet van de hond. Er kan namelijk veel gevarieerd worden in ingrediënten die bevorderlijk kunnen zijn voor de gezondheid. Daarbij kan je door de verschillende ingrediënten variëren in leuke kleuren, wat er niet alleen feestelijk uit ziet, maar dus ook echt gezond is! De Frozen Treats zijn leuk en eenvoudig om zelf te maken. In deze blog worden er een aantal ingrediënten besproken waarmee je Frozen Treats zou kunnen maken. Wel een waarschuwing vooraf: het maken van deze snacks kan erg verslavend zijn!

 

FitHound verkoopt ook verschillende ijsvormpjes, bekijk de producten hier

 

Ingrediënten:
 • Kefir
 • Kurkuma
 • Spirulina
 • Lijnzaad (gebroken)
 • Kiwi

 

Kefir

Deze natuurlijke probiotica vinden honden vaak erg smakelijk. Omdat de smaak van Kefir vaak overheersend is, kan Kefir gebruikt worden om ingrediënten die niet in de smaak vallen bij de hond (bijvoorbeeld Kurkuma), maar wel erg bevorderlijk zijn voor de hond, te ‘maskeren’. Zo kunnen deze bepaalde ingrediënten toch gevoerd worden. Naast dat Kefir erg smakelijk is, is het natuurlijk ook nog eens heel gezond. Het wordt niet voor niks een natuurlijke probiotica genoemd: Kefir bevat veel micro-organisme zoals goede bacterieculturen die zich vestigen in de darmen en zo een deel uit maakt van een gezonde darmflora. Hoe meer van deze goede bacteriën zich vestigen in de darmen, hoe minder ruimte er is voor slechte bacteriën. Dit betekend dus minder (darm) infecties! Kefir zorgt dus voor een goede weerstand maar ook voor een bevorderde spijsvertering. Het zorgt ervoor dat voedingstoffen sneller en beter worden afgebroken en opgenomen. Omdat Kefir een gefermenteerde substantie is, bevat het ook nauwelijks lactose. Hierdoor is het dus ook prima te consumeren door mensen en dieren die een lactose-intolerantie hebben.

 

Tip: is jouw hond een lastige eter? Het advies is dan om als eerst een beetje Kefir te proberen. Valt dat in de smaak? Vervolgens kun je dan proberen om het bevroren te geven. Als je hond het blijft eten, kan je Kurkuma of Spirulina langzaam doormiddel van deze Treats introduceren.

 

Spirulina is een blauwgroenige alg wat een bijzonder kleurtje geeft aan de Frozen Treats.

 

Spirulina

Spirulina is een zeer voedzame alg dat al eeuwen gegeten wordt door de mens. Maar wist je dat Spirulina ook gezondheidsvoordelen kan bieden voor de hond? Deze micro-algen zijn namelijk zeer eiwitrijk en bevatten bijna alle essentiële aminozuren. Daarnaast bevat Spirulina veel vitamines zoals vitamine B1, B2, B3 en B6. Door het hoge eiwit gehalte en de ondersteunende werking voor de gewrichten, maakt Spirulina ook een onmisbaar ingrediënt voor sporthonden.

 

Weetje:

Spirulina bevat 3 keer meer GLA (omega-6 vetzuur gammalinoleenzuur) dan Teunisbloemolie.

Layla en Kyra kijken mee naar het lekkers dat voor ze gemaakt wordt!

 

Kiwi

Veel honden vinden fruit heerlijk als tussendoortje. Ook al bestaat het dieet van de hond het meest uit vlees, kan fruit een gezonde snack zijn. Het advies is om de huid te verwijderen van de Kiwi en in kleine stukjes te snijden voordat het toegevoegd wordt aan de maaltijd/snack. Verder bevat een Kiwi weinig calorieën en veel Vitamine C. De Kiwi is een lekkere frisse traktatie voor bij deze Frozen Treats!

Lijnzaad (gebroken)

Lijnzaad is rijk aan eiwitten en omega vetzuren. Lijnzaad bevat slijmstoffen die een natuurlijke stoelgang en de opname van voedingstoffen bevorderen, goed voor de spijsvertering dus! Door de Omega vetzuren die lijnzaad bevat zal er een positieve werking op de huid en vacht plaats vinden. de vacht van de hond wordt voller en zal meer glanzen.

 

Kurkuma

Dit is een populaire specerij gebruikt in onze keukens als smaak- en kleurversterker. Maar Kurkuma biedt zeker ook gezondheidsvoordelen, voor mens én hond. Kurkuma wordt ook wel eens Turmeric genoemd en wordt gewonnen uit de wortel van de Curcuma Longa. Wereldwijd is Kurkuma geliefd als superfood en wordt ook wel ‘heilige poeder’ genoemd omdat het krachtige antioxidanten bevat die het lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Daarnaast biedt Kurkuma een ondersteunende rol bij de darmfunctie en het soepel houden van de gewrichten. Ideaal en onmisbaar voor sporthonden, vind ik!

Bij deze Frozen Treats zijn er twee varianten gemaakt:

- Spirulina gemixt met Kefir, met stukjes kiwi 

- Kurkuma gemixt met Kefir, met lijnzaad (gebroken)

 

Na het maken van de substanties en het vullen van de ijsvormpjes kan het vriezen beginnen. Ik laat ze een nacht in de vriezer zitten, zodat de honden de dag daarop lekker kunnen genieten van de Frozen Treats!

Comments

 1. Sander Sander

  Leuk artikel, hopelijk komen er snel meer recepten! Wat doe jij bijvoorbeeld in die Toppls?

Leave a comment
* Your email address will not be published
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »